Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Piyasalar, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararına ve ECB Başkanı Christine Lagarde'ın yapacağı açıklamalara odaklanmış durumda. Bugün saat 15.15'te ECB’nin 25 baz puanlık faiz indirim kararı vermesi bekleniyor. Bu kararın ardından, 15:45'te Lagarde'ın yapacağı açıklamalar oldukça önemli olacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nde dün açıklanan enflasyon verileri ise genel olarak piyasa beklentilerini karşıladı. Enerji fiyatlarındaki düşüş ve baz etkisi ile manşet enflasyon yıllık %2.5 artış göstererek, önceki verinin 0.4 puan altında kaldı. Çekirdek enflasyon ise %3.2 artışla, bir önceki ayki seviyesini korudu. Federal Rezerv’in (FED) 50 baz puanlık indirim ihtimali %13’e gerilerken, 25 baz puanlık indirim ise %87 oranında fiyatlanıyor.

Döviz piyasalarında, fiyatlamalar hafif şekilde Dolar lehine işlem gördü. Gün içerisinde 140.70 seviyesini gören USD/JPY paritesi, Asya seansı itibarıyla 142.75’e kadar yükseldi. ABD’nin 10 yıllık tahvil faizleri, %3.60’dan %3.66’ya hafif bir tepki gösterdi.

ABD vadeli hisse senedi endeksleri, Nvidia önderliğinde keskin bir yükseliş gerçekleştirdi. Nvidia, 116.78 $’dan kapanırken, IBM son on yılın en yüksek seviyesine ulaşarak 209 $’dan işlem gördü. Ayrıca, AMD hisseleri %4.90 oranında değer kazandı.

Petrol fiyatları, yaşanan düşüşün ardından toparlanma sürecine girmiş durumda. Meksika Körfezi'nde etkili olan Francine Kasırgası, bölgedeki üretimin %40’ını durdurdu.

BIST 100 endeksi ise %2.12 düşüşle 9419 puandan kapandı.

Bu gelişmeler ışığında yatırımcıların dikkatli olması ve piyasaları yakından takip etmesi gerektiği vurgulanmaktadır. Haberin kaynağı IKON Menkul'dür.