Gözden kaçırmayın

GastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde Resim Workshop'u DüzenlendiGastroANTEP Kültür Yolu Festivali'nde Resim Workshop'u Düzenlendi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'ye yönelik yürütülen operasyonların kararlılıkla sürdüğünü duyurdu. Bakan Yerlikaya, "FETÖ’cülere göz açtırmayacağız." diyerek, terör örgütleri ve iş birlikçilerine karşı yürütülen mücadeledeki azmin altını çizdi.

Son olarak, Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çorum, Denizli, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mardin, Osmaniye, Samsun, Şanlıurfa ve Zonguldak'ta düzenlenen "KISKAÇ-27" operasyonlarında çok sayıda şüpheli yakalandı. Bu operasyonlar, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı birimlerin koordinesiyle gerçekleştirildi.

Yakalanan şüphelilerin, örgütün sözde "Askeri Mahrem Yapılanması," "Emniyet Mahrem Yapılanması," "Güncel Yapılanması" ve "Finans Yapılanması" içinde aktif olarak yer aldığı, ayrıca ankesörlü telefonlarla iletişim kurarak ve "ByLock" adlı kripto haberleşme programını kullanarak örgütsel bağlantılarını sürdürdükleri belirlendi. Bazı şüphelilerin, FETÖ soruşturmaları kapsamında kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ve aranma kaydının olduğu da tespit edildi.

Operasyonlar sırasında ele geçirilen çok sayıda dijital materyalin olduğu bildirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonları yürüten polislere teşekkür ederek, "Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle," ifadelerini kullandı.