Gözden kaçırmayın

Ülke için mücadele eden gazilere minnet ve saygıylaÜlke için mücadele eden gazilere minnet ve saygıyla

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) yöneticileriyle bir araya gelerek Türkiye ekonomisi, orta vadeli program hedefleri ve gelişmeler ile Avrupa Birliği ilişkileri hakkında kapsamlı bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin odak noktaları arasında bölgesel ve küresel gelişmeler de yer aldı.

Cevdet Yılmaz, EBRD'nin Türkiye'ye sağladığı 20 milyar Euro’yu aşan finansmanın, ülkenin kalkınması açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Yılmaz, EBRD ile Türkiye arasındaki işbirliğinin ve önceliklerin uyumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki tarafın ortak hedeflerine yönelmesinin önemine işaret etti.

Ayrıca, deprem bölgesinin ekonomik ve sosyal kalkınmasına katkıda bulunan EBRD ile işbirliğinin yeşil dönüşüm, yüksek katma değerli ihracat ve teknoloji odaklı yatırımlar ile kadınlara ve gençlere yönelik projelerin finansmanında daha da derinleşmesini beklediklerini belirtti. Cevdet Yılmaz, EBRD heyetine değerli katkılarından dolayı teşekkür etti.