Gözden kaçırmayın

TÜRSAB, Turizm Bakanı'nın Eleştirileriyle Karşı Karşıya KaldıTÜRSAB, Turizm Bakanı'nın Eleştirileriyle Karşı Karşıya Kaldı

2024 yılının 20 Ağustos tarihinde, Kırgız Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ile Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Polat Safi arasında bir toplantı gerçekleştirildi. Bu önemli toplantının amacı, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmek ve stratejik konularda görüş alışverişinde bulunmaktı. Toplantıda, bölgesel ve uluslararası gelişmeler, ortak projeler ve gelecekteki iş birliği fırsatları ele alındı. Ayrıca, diplomatik ilişkilerin derinleştirilmesi ve karşılıklı anlayışın pekiştirilmesi konuları da gündeme geldi.

Toplantı sonucunda, iki ülkenin ilişkileri daha da ileriye taşınması için ortak çaba harcanacağı kararı alındı. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Polat Safi, toplantının sonunda yaptığı açıklamada, "Kırgızistan ile olan ilişkilerimizi güçlendirme yönünde kararlıyız. Ortak projeler ve iş birliği fırsatlarıyla ilgili olarak adımlar atmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kırgız Cumhuriyeti'nin Türkiye Büyükelçisi Ruslan Kazakbaev ise "Toplantıda sağlanan anlayış ve iş birliğiyle, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da ileriye taşınacağına inanıyorum. Önümüzdeki dönemde daha fazla projeye imza atarak, her iki ülkenin çıkarlarına hizmet edeceğiz." şeklinde konuştu.