Gözden kaçırmayın

Google, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale GetiriyorGoogle, Kullanıcıların Şifrelerini Daha Güvenli Hale Getiriyor

Dünya genelinde uzun çalışma saatlerinin istihdam üzerindeki etkisi her geçen gün daha fazla dikkati çekiyor. Yapılan bir araştırmaya göre, Türkiye, uzun çalışma saatleri açısından %15.1 ile dikkat çeken ilk sırada yer alıyor. Bu durumu, %14.2 ile Kolombiya ve %13.4 ile Meksika takip ediyor.

Güney Kore’de bu oran %7.8, Yunanistan’da %9.6, Japonya’da ise %5.6 seviyesinde bulunuyor. Avrupa ülkeleri arasında, Fransa %4.5, Birleşik Krallık %4.1 ve Almanya %2.2 ile bir profil çizerken, İskandinav ülkelerinde bu oran daha da düşüyor; Danimarka %1.6, İsveç %1.4 ve Finlandiya ise %2.4 oranları ile uzun çalışma saatlerinden daha az etkileniyor.

Uzun çalışma saatlerinin, iş-yetiştirme dengesi ve çalışanların genel yaşam memnuniyeti üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceği belirtildi. Araştırma, çalışanların daha verimli olabilmesi için iş sürelerinin gözden geçirilmesi gerektiğini vurguluyor.

#UzunÇalışmaSaatleri #İstihdam #YaşamMemnuniyeti